voorbereiding 4

9 maart 2010

Het aftellen is begonnen. Het is nog maar 25 dagen voordat ik vertrek en de spanning begint toe te nemen. Ondertussen is mijn fiets nu helemaal op orde. Qua uitrusting ben ik vrijwel klaar. Het zijn nu nog de details.

Als ik zou willen zou ik volgende week al kunnen vertrekken, ware het niet dat ik dan het huis is een soort van half ontruimde staat achterlaat. Dat is eigenlijk nu nog de grote klus om te doen. Zorgen dat het huis leeg is, mijn spullen een goed onderdak hebben en het beheer goed geregeld is.

Vandaag voor het eerst in weken weer eens met de fiets naar het werk gegaan en de lente gehoord. Als ik vanaf Wijnandsrade naar Sittard ga rij ik vanaf Puth over het plateau naar Windraak. Een smal geasfalteerd weggetje met uitzicht op België, je kunt de mijnbergen van Genk zien, en Duitsland. Bovenop dat plateau zitten altijd veldleeuwerikken. Natuurlijk niet in de winter en daarom was het nu zo bijzonder. Het vroor nog en toch waren twee leeuwerikken prachtig aan het zingen. Ik ben gestopt om even luisteren. Ik kon ze niet zien; ze zaten hoog en het licht was fel.

De veldleeuwerik is mijn vogel. Telkens als ik er een hoor, geeft me dat een geweldige brok energie. Dit is zo sterk dat ik het soms ook andersom heb. Als ik energie nodig heb en het lukt me om dat aan te boren, hoor ik vaak leeuwerikken in mijn hoofd.Ok, ok, een beetje vaag en het zal allemaal suggestie zijn, maar toch.....

klik hier voor de veldleeuwerik. Het is niet een mooi vogeltje, maar het gaat echt om de zang!

Reacties   

 
#3 Guest 05-04-2010 20:20
Beste Sjirk! Dat is echt een sprong in het duister- naar Rusland met de fiets!...
Waar ben je nu? Dat is zo koud nu!... En we missen je in de les! Kom je misschien terug naar school? :)
Alexandra< - je Russische juf
 
 
#2 Guest 19-03-2010 13:44
Beste Sjirk,
Ik wens je heel veel succes met je reis naar het Oosten! Jammer dat je je laatste les Russisch erop hebt zitten. (ik moet nu een nieuwe buur zoeken) we zullen je zeker volgen en als je terug bent laten we iets van ons horen! (met een Russisch liedje natuurlijk). Geniet er van en всего хорошего!
 
 
#1 Guest 12-03-2010 09:26
Lieve Sjirk,

Ik ga je volgen... wens je heel veel veldleeuweriken in je hoofd toe... suggestie of niet..

Gerdie