18 augustus 2007

18 augustus 2007 - Reykjalið - Husavik

Walvissen gezien!! Eindelijk, na mijn frustrerende poging van vorig jaar in Andenes is het gelukt. Het waren Bultrugwalvissen. Ze warten met zijn tweeën en voerden een goede show op. Goed hard blazen als ze boven water kwamen en de staart omhoog uit het water als ze weer gingen duiken. Ze bleven dan telkens 7 à 8 minuten in de diepte dan weer ergens op te duiken. Dan een stuk of 8 keer ademhalen en dan weer plons naar beneden.

Ik ben met een walvissafari uit Husavik meegegaan. 100% genoten. Eerst een uur heen varen dan de beesten kijken en dan weer een uur terugvaren. Toch zo'n drie uur op zee. Het fietsen naar Husavik viel weer eens tegen, waarom nou weer tegenwind, dat is toch nergens voor nodig? Het was ook weer koud. De thermometer op de camping wees 6°C aan. Dat is toch wel erg kous als er ook nog wind staat. In de tent gegeten, dat was wel ok. Meusli met een vruchtenyohurtje en koffie. De weg was mooi. Ik had wel de indruk dat ik een beetje verkouden ben. Moet goed opletten dus. Vannacht werd ik zwetend wakker van een droom waarin iemand mij vertelde dat het zeer verstandig was om de Splengisandur niet te fietsen, raar.

Vanavond na het bezoek aan het walvismuseum, veel skeletten, uit eten gegaan. Lekker mezelf verwennen. het is ook weekend en de rest van de week zal ik wel braaf zijn en netjes uit het pannetje eten. Maar nu heb ik lekker garnalen met pesto saus gegeten, gevolgd door een IJslands lam. Het was wel een beetje weinig dus ook maar een toetje. Geen bier meer trouwens ik voel me al licht genoeg in het hoofd. Ik had ook nog in het zonnetje op het terras genoten van en biertje voor het eten.