Fietsreizen

Fietsvakanties

Ik heb altijd veel gefietst. In het begin kwam dat omdat ik op school zat in Middelburg en in Vlissingen woonde. Daarna om gewoon naar de universiteit, het werk of het station te gaan. Pas zo vlak voor het nieuwe millenium zag ik het licht dat fietsen voor de lol ook leuk kan zijn. Nadat ik een oude fiets van mijn vader had afgeragd, kocht ik een mooie racefiets. En ik was verkocht. Ik vind het heerlijk om te trappen, door het landschap te touren, moe te worden en gewoon te zien en beleven.

Een paar jaar later gaat de fiets mee op vakantie in Griekenland. We fietsen telkens een dag en gaan dan de volgende dag om ons heen kijken. Zo verkennen we in 2004 de Peleponnesos. Het was mooi, warm en zwaar. In Athene beleefden we nog een stukje van de Olympische spelen.

Daarna is het gewoon veel fietsen in de buurt. Ik woon ondertussen in Zuid-Limburg. Nadat ik gescheiden ben, ga ik op de fiets naar de Noordkaap. Het is dan ondertussen 2006. Een jaar later fiets ik twee weken IJsland en doe nog een leuk klein tochtje vanuit mijn huis.

Ik kom in een bezinningsfase besluit mijn droom na te jagen. Ik ga mijn werk opzeggen, mijn huis verkopen en op pad met mijn fiets. Dit is de reis naar het Oosten. De directe aanleiding om deze website te bouwen.